Felles opptak og utsett.
Plassfordelingsplanen finner du på forsiden av nettsiden.
Meld inn eventuelle hensyn om tildeling av plass som følge av sykdom, bevegelsesfunksjon eller annet til plassfordelingsansvarlig (kontaktinfo under meny «kontakt»)
Sjekk hvilken plass du er tildelt, slik at du legger båten på riktig plass i havna.
Risikoen ved opptak og utsett er absolutt til stede. Foreningen bruker derfor et anerkjent kranfirma med stor nok løftekapasitet til dette arbeidet.
Foreningen har en opptaksgruppe som har hatt kontinuitet over mange år. Opptaksgruppa styrer opptak, utsett og plassering etter en plan utarbeidet i forkant.
Det settes av to dager til opptak/utsett. Opptaket foretas over to dager. Utsetting blir vanligvis utført i løpet av en dag. Utriggerne på landbrygga blir demontert og montert på de samme dagene. Datoene fastsettes av årsmøtet.
Foreningen er med i et pilotprosjekt med bunnvasking ved Vollen Marina. Dette gir en noenlunde ren bunn, men alle spyler bunnen av båten ved opptak på land. Dette gjør at vi i framtiden må ha et eget spyle – renseanlegg i havna, noe som er ferdig planlagt og omsøkt.
Bruk av kranbil
Det påminnes om at det skal være minst 3 meters avstand fra støtteben til bryggekant, når båter tas opp eller settes ut med kranbil.
Dette gjelder for hele anlegget inkludert molo og Moloveien.
Anlegget er ikke dimensjonert for punktlast mot kaifront.
Opplag på land.
For de som har opplag på land, kontroller støtteben og om presseningen fremdeles er godt nok sikret og fri for snø. Dette skal være forsvarlig sikret.
Seilbåter må fjerne mast før opplag på land.
Det er ikke tillatt å være tilkoblet strøm når man ligger i opplag på land uten å være tilstede ved båten. Havnesjef og/eller Elansvarlig og styret kan fjerne disse, uten å kontakte den aktuelle båteier
På grunn av plassmangel ber styret om at joller bringes hjem for opplag.
Opplag i boblehavn
Andelseierne som har båter i opplag må sjekke hvordan båten har det. De som har opplag på vannet, sjekk fortøyninger og kontroller at presseningen er godt nok sikret.
For å unngå skader på båter som ligger på sjøen samt de tilhørende brygger må liner også legges til pullertene ved veien til moloen.
Båtpuss
OBS miljøhensyn gjelder alltid.
Det henstilles til medlemmene å følge anbefalingene som har kommet fra Klima- og Forurensningsdirektoratet.
De sier:
De som driver småbåthavner har plikt til å påse at virksomheten ikke skader miljøet.De understreker at det haster å få på plass systemer som sikrer at farlig avfall håndteres miljømessig forsvarlig og ikke sendes rett i grunnen/sjøen.
I den forbindelse ber vi hver enkelt båteier om å ta dette med i planleggingen av årets båtoppussing. Det som er den største forurenseren er sliping/skraping av skrog/bunn.
Bunnstoff består jo som kjent av en del giftstoffer, lakk/maling likeså.
Det er derfor viktig at man samler opp slipestøv og skrapeavfall og tømmer dette i egnede beholdere. Slipestøv samles opp ved hjelp av støvsuger på slipemaskinen og skrapeavfall samles opp ved å bruke en presenning under båten. Samlebeholdere vil bli satt ut ved eller i avfallsboden